home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Wat is Leefbuurt Palokewijk

De Palokewijk is aan een grondige herziening toe. Heel wat voetpaden liggen er niet meer goed bij en bij harde regen is er wateroverlast. En ook al grenst de wijk aan het Scheutbospark, ontbreekt het aan groen, rust en een echt buurtleven. Een wijk waar men spontaan onder buren buiten kan komen, men aangenaam en veilig kan wandelen en fietsen, waar rustplekjes zijn, waar de kinderen uit de wijk samen buiten kunnen spelen - dat is een LEEFBUURT, en dat is waar Dilbeek met de Palokewijk naartoe wil.

Een multidisciplinair team van experten buigt zich vanaf september over de wijk en gaat een Leefbuurtplan ontwerpen, in overleg met de wijk. Ter voorbereiding is de gemeente al in de lente gestart in gesprek te gaan met de wijk. Om te weten wat er leeft, waar er nood aan is, waar jullie van dromen en waartegen jullie aanlopen. Tijdens de zomer worden ook al verschillende zaken getest: op het vlak van verkeer en aan de knip creƫren we een ontmoetingsruimte waar we jullie uitnodigen om er buurtactiviteiten te bedenken.

Met alles wat daaruit voortkomt, gaat het ontwerpteam vanaf september aan de slag. Ook zij zullen op tijd en stond jullie erbij betrekken opdat het uiteindelijke plan beantwoordt aan de behoeften van wie in de wijk leeft en werkt. Eenmaal het plan klaar is, beginnen de voorbereidingen van de werken voor de herinrichting van de wijk. Ten vroegste januari 2024 zullen deze werken starten.

Wil je graag persoonlijk op de hoogte gehouden worden van het verloop? Schrijf je hier in.


Deel op facebook
Deel op twitter