Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Telraam: meten is weten!

In mei werd de Palokewijk een veelbesproken testfase ingevoerd met een gewijzigde verkeerssituatie. Beurtelings parkeren en voetpadparkeren werden afgeschaft en enkele straten werden éénrichtingsstraten. Een testfase zou geen testfase zijn, mochten we de gewijzigde verkeersstromen en -situatie niet monitoren en analyseren. Enkel zo kunnen de werkelijke impact kennen en kan het ontwerpteam hieruit conclusies trekken voor het LEEFBUURTplan.

Om lang genoeg te kunnen meten doen we een beroep op jou, de inwoner van de wijk ! Hoe? Een tiental van jullie buren liet een telraam installeren op zijn woning.

Wat is Telraam?

Telraam is een soort verkeersteller die je als bewoner aan je raam (met uitzicht op de straat) plaatst. Een lage resolutie camera registreert alle verplaatsingen in je straat, van voetgangers, fietsers, tot auto’s en zwaar vervoer. Ieders privacy is gegarandeerd (GDPR). Op het open source platform Telraam.net kan je -het verkeer in je straat volgen, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden. 

Tel mee!

Hoe meer we meten, hoe preciezer de metingen zijn. Zeker in lange straten of in straten met veel bomen en bijgevolg een beperkter zicht per camera. In volgende straten hebben we op dit moment nog geen bewoners gevonden die een camera willen plaatsen:

  • Sleutelplasstraat
  • Winkelveldstraat

Interesse?

Check dan eerst even of je aan de technische vereisten voldoet:

✔️Je hebt een woning met een raam aan de straatkant.
✔️Dit raam moet volledig vrij zicht op de straat hebben. Er mogen dus geen verlichtingspalen, bomen of constructies staan, die het zicht blokkeren.
✔️Dit raam bevindt zich op de eerste verdieping en niet op het gelijkvloers. Dit geeft het beste beeld.
✔️Voor dit raam is geen vliegenraam aanwezig.
✔️Je bent bereid om minstens 8 maanden te tellen.
✔️Je beschikt over een wifi-verbinding en stopcontact

Alle vinkjes afgecheckt? Geef je hier op. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Deel op facebook
Deel op twitter