Deel op facebook
Deel op facebook

het traject

Met dit project willen we in de eerste plaats de inwoners van de wijk stimuleren om hun woning en tuin nog verder te vergroenen en ontharden. We boden de kans om gratis advies in te winnen en eveneens gratis een degelijke begeleiding te krijgen bij het opvragen van offertes en de uitvoering van de werken.

In het plantseizoen (oktober/november) kon de gemeente vervolgens beginnen met de aanplant van de geveltuinen/tegeltuinen die inwoners in de wijk hebben aangevraagd. Het gaat dan om private gevels die grenzen aan het openbaar domein. De gemeente doet de aanplant, de aanvrager onderhoudt de tegeltuin/geveltuin. Dit deel van het project is beschikbaar voor alle Dilbekenaren.

In een derde fase gaan we handhaven. Inwoners van de wijk hebben hun wijk doorheen de jaren wellicht ook zien veranderen...
Mooie frisse voortuintjes werden verharde opritten en kleine groene oases werden opgeslorpt door de betegelde stoep, met als resultaat dat er in de wijk heel veel broodnodig groen verloren ging.
Niet alleen is het uitzicht van de wijk daardoor deels veranderd, maar is er ook meer risico op wateroverlast en zijn er minder verkoelende elementen die op hittedagen een wezenlijk verschil kunnen maken.
Daarom grijpen we dit project ook aan om de onvergunde verharde voortuinen en onvergunde parkeerplaatsen aan te pakken. 

Heb je ondertussen een aangetekend schrijven ontvangen in verband met een onvergunde verharding?
Lees hier wat je kan doen.

 

 

 

Deel op facebook