Groot-Bijgaarden Groent!

Dilbeek is een samenwerking aangegaan met 3Wplus om groenadvies te geven bij particulieren. Hiervoor gingen we op zoek naar de ideale wijk om dit project op te starten. 

In de zoektocht naar deze wijk, kwamen we terecht bij de wijk tussen Ten Gaerde, de Bekkerzeelweg en de Kloostermuur, met andere woorden een groot deel van de Wivinawijk.

Deze wijk biedt een enorm potentieel aan ontharding en vergroening én heeft dit ook broodnodig, gezien de ligging in de meer verstedelijkte kern van Groot-Bijgaarden. In deze wijk geldt dan ook een verhoogd potentieel op hittestress - op hittedagen loopt de temperatuur hier sneller op dan elders in de gemeente.
Aan de andere kant van het spectrum hebben inwoners vast ook gemerkt dat met extreme regenval hun wijk te kampen krijgt met onder andere ondergelopen kelders en wateroverlast ... dit door de overmatige verharding in dit gebied.

Een andere goeie reden waarom deze wijk gekozen werd: het is de missing link tussen verschillende groene gebieden in Dilbeek. Wanneer deze wijk vergroent, dan vervolledigt ze de groene corridor tussen het kasteel van Groot-Bijgaarden, het domein van het Sint-Wivinaklooster en het parkgebied Reynaert. 

Woon jij in deze wijk en heb je interesse in het aanleggen van een koele, klimaatbestendige en biodiverse tuin waar het aangenaam vertoeven is op warme dagen of wil jij helpen voorkomen dat je woning en die van je buren waterschade oplopen of wil je gewoonweg je gevel opfleuren met wat groen?
Voor dit en alle advies rond groendaken, geveltuinen, ontharding en vergroening op en rond je woning kan je nu terecht bij de groenadviseur van 3Wplus - en dit helemaal gratis! De groenadviseur komt bij je langs voor advies op maat van jouw woning en voor de begeleiding van je project. Zo maak jij je woning in één klap mooier én klimaatvriendelijker.