home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Andere slimmigheden

de Materiaalbib

Beschrijf jouw idee

Lokale uitleenpunten voor (werk)materiaal. We hebben (bijna) allemaal een grasmachine, een boormachine, een zaagmachine... Als we hiermee doorgaan kan deze lijst zeer lang worden! De Belg heeft graag zijn eigen materiaal. Maar dat zou moeten veranderen. Als we nu eens allemaal (een deel(tje) van) ons materiaal ter beschikking stellen van anderen, zou dat niet meer nodig zijn. Ik stel voor om per wijk/dorp uitleenpunten voor allerhande materiaal op te richten. Een soort bibliotheek voor werkmateriaal dus. Voor de eerder welstellende mens uit de buurt volstaat het om een bijdrage te leveren in de vorm van een bepaald werkmateriaal (bijvoorbeeld een grasmachine, een boormachine, een slijpmachine...) om hiervan gebruik te mogen maken. Voor de minder welstellende mensen onder ons zou dit gratis moeten zijn. Zij zijn net diegenen die dit materiaal het meeste nodig hebben om hun huis/tuin/keuken op te lappen.

Hoe helpt jouw voorstel mee aan de klimaat-doelstellingen?

Door te ontspullen en er voor te zorgen dat niet elke buurvrouw en -man allemaal hetzelfde materiaal in hun garage hebben liggen. Minder productie zorgt voor minder CO2-uitstoot en gebruik van water en resources. Kortom minder druk op het milieu.

Dit voorstel draagt ook bij tot:

Gezondheid, Ken je buren, Milieu/natuur, Geldbesparing

Wat ga je als burger of organisatie zelf doen?

Ik zou mee willen werken aan een eerste materiaalbib, om dan op zoek te gaan naar andere enthousiaste mensen uit de buurt die hetzelfde willen doen in hun wijk.

Welke ondersteuning heb je nodig van de gemeente of andere actoren?

Een platform om hier bekendheid aan te geven. Delen van kennis van het uitlenen van materialen, eventueel een website daarvoor ter beschikking stellen (subdomein van dilbeek.be).
1
0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties