home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Andere slimmigheden

De houding van de consument bijschaven.

Beschrijf jouw idee

Lokaal en seizoengebonden aankopen verrichten om de verplaatsingen te verminderen zowel nationaal als internationaal. Aan producenten en fabrikanten verplichten het land van herkomst en het aantal afgelegde kilometers te vermelden op de product beschrijving. (ook E commerce). Zoals de Gemeente Dilbeek al doet een soort klantenkaart van de lokale handel introduceren met tegemoetkomingen (kortingen, wedstrijd, tombola...) ten voordele van de klanten. Een presentatie toestaan in de Nieuwsbrief van de Gemeente met de tips van de handelaar (bij elke publicatie een andere handelaar).

Hoe helpt jouw voorstel mee aan de klimaat-doelstellingen?

Vermindering van brandstoffen verbruik. Vermindering van de CO2 uitstoot. Vermindering van drukte op bepaalde wegen waardoor trager verkeer zoals fietsen en voetgangers de kans krijgen.

Dit voorstel draagt ook bij tot:

Gezondheid, Leefbaarheid, Milieu/natuur, Geldbesparing, Veiligheid

Wat ga je als burger of organisatie zelf doen?

Als gepensionneerde is het voor mij gemakkelijk al mijn inkopen in Dilbeek te doen en dan liefst met de fiets. Gezien ik de groenten uit mijn eigen tuin haal ben ik aan het seizoengebonden gewoon.

Welke ondersteuning heb je nodig van de gemeente of andere actoren?

De Gemeente dient de handelaars blijven ondersteunen. De Nieuwsbrief speelt een spil rol in de communicatie naar de burgers (betrouwbare bron; interessante informatie). Wel moeten de Gemeentediensten de inhoud van de door de handelaars geschreven tips blijven controleren laat staan bijschaven.
1
0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties