home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Het klimaatteam

Wat is het klimaatteam?

Het klimaatteam is een groep van geëngageerde Dilbekenaren met een grote interesse in het klimaatthema of één van de subthema’s: energie, mobiliteit, groen en water. Het klimaatteam krijgt van de gemeente de verantwoordelijkheid om vanuit alle ideeën en initiatieven die tijdens deze campagne werden samengebracht, een selectie te maken die wordt opgenomen in het klimaatactieplan voor Dilbeek. De gekozen acties zullen in de komende jaren ondersteund worden door de gemeente om gerealiseerd of opgeschaald te worden.
Samen met de oproep om ideeën te lanceren was er ook de mogelijkheid om je kandidaat te stellen om deel uit te maken van het klimaatteam.
Begin april werd uit alle kandidaturen een klimaatteam samengesteld van 15 personen, waarbij we rekening hielden met een evenwichtige verdeling op vlak van interesse, expertise, leeftijd, geslacht en woonplaats.

Waarom een klimaatteam?  

We kunnen de klimaatuitdagingen waar we voor staan niet alleen aan. Samenwerking is een must. We zien een grote rol voor burgers, middenveld en bedrijven bij de uitvoering van het klimaatactieplan. Daarom willen we vanaf het begin de burger betrekken en mee het plan laten vormgeven.

Hoe gaan het klimaatteam verder  te werk?

Met het klimaatteam komen we in de loop van april en mei 3 keer (online) samen om een selectie te maken van de ingestuurde ideeën en initiatieven. Samen met de projectgroep Klimaat blikt het klimaatteam ook vooruit naar wat er nodig is om het klimaatactieplan te realiseren.

 

 

Deel op facebook
Deel op twitter