Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Telraam: meten is weten!

In juni werd meegedeeld dat er veranderingen zullen gebeuren in de Kaudenaardewijk. Om niet halsoverkop verkeerde maatregelen te nemen, zullen er eerst testfasen plaatsvinden. Een testfase zou geen testfase zijn, mochten we de gewijzigde verkeersstromen en -situatie niet monitoren en analyseren. Enkel zo kunnen de werkelijke impact kennen en kan het ontwerpteam hieruit conclusies trekken.

Om lang genoeg te kunnen meten hebben we ook jou nodig! Hoe? Via Telramen die vanaf midden september in de wijk verspreid worden.

Wat is Telraam?

Telraam is een soort verkeersteller die je als bewoner aan je raam (met uitzicht op de straat) plaatst. Een lage resolutie camera registreert alle verplaatsingen in je straat, van voetgangers, fietsers, tot auto’s en zwaar vervoer. Ieders privacy is gegarandeerd (GDPR). Op het open source platform Telraam.net kan je -het verkeer in je straat volgen, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden. 

Tel mee

Verschillende bewoners hebben zich alvast gemeld om een Telraam te plaatsen, maar we blijven op zoek naar meer. Hoe meer we meten, hoe preciezer de metingen zijn. Zeker in lange straten of in straten met veel bomen en bijgevolg een beperkter zicht per camera. In volgende straten hebben we op dit moment nog geen of amper bewoners gevonden die een camera willen plaatsen:

  • Bouwkunstlaan
  • Livinus Walravenslaan
  • Rozenlaan

Interesse?

Check dan eerst even of je aan de technische vereisten voldoet:

✔️Je hebt een woning met een raam aan de straatkant.
✔️Dit raam moet volledig vrij zicht op de straat hebben. Er mogen dus geen verlichtingspalen, bomen of constructies staan, die het zicht blokkeren.
✔️Dit raam bevindt zich op de eerste verdieping en niet op het gelijkvloers. Dit geeft het beste beeld.
✔️Voor dit raam is geen vliegenraam aanwezig.
✔️Je bent bereid om minstens 8 maanden te tellen.
✔️Je beschikt over een wifi-verbinding en stopcontact

Alle vinkjes afgecheckt? Geef je hier op. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Deel op facebook
Deel op twitter