home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Andere slimmigheden

Donderdag veggiedag in de gemeentelijke catering

Beschrijf jouw idee

Elke donderdag een volwaardig vegetarische maaltijd voorzien in de scholen, woonzorgcentra, dienstencentra en andere organisaties waar via de gemeente maaltijden worden geleverd.

Hoe helpt jouw voorstel mee aan de klimaat-doelstellingen?

Voor de productie van 1 kilogram rundvlees is 15.000 liter water nodig. Ter vergelijking: voor 1 kilogram tarwe is dat slechts 900 liter. Door gedurende 1 jaar mee te doen aan Donderdag Veggiedag verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1.250 kilometer zou fietsen in plaats van de auto te nemen. Wereldwijd sneuvelt er jaarlijks 3 miljoen hectare bos voor de vleesconsumptie, dat is een oppervlakte zo groot als België. Door gedurende 1 jaar 1 dag in de week veggie te eten, spaar je elk jaar het leven van ruim 20 dieren. Door mee te doen aan Donderdag Veggiedag verklein je het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en sommige kankers. Je krijgt minder slechte cholesterol binnen en blijft makkelijker slank. (zie eva vzw - donderdag veggiedag)

Dit voorstel draagt ook bij tot:

Gezondheid, Milieu/natuur, Ruimte voor iedereen

Wat ga je als burger of organisatie zelf doen?

Leerkrachten en ouders sensibiliseren rond meer vegetarisch eten.

Welke ondersteuning heb je nodig van de gemeente of andere actoren?

De gemeente neemt dit (opnieuw) op met het cateringbedrijf voor een volwaardige veggie-maaltijd op donderdag. (geen pasta met tomatensaus) --> zie evavzw.be voor ondersteuning en begeleiding van cateraars.

Kies eventueel een foto, beeld,... om jouw idee te illustreren (max.10 MB).

3
0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties