Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Gratis workshop - Verbeeld mee de toekomst van het Bijgaardenplein!

22-08-2023

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus organiseert de gemeente Dilbeek een gratis workshop op en over het Bijgaardenplein. Het ontwerpteam dat instaat voor het masterplan en de concrete heraanleg van het centrum organiseert een workshop op het Bijgaardenplein. Aan de hand van de blauwdruktechniek – de eerste manier hoe foto’s gemaakt werden – worden bewoners en passanten uitgenodigd om zelf hun Bijgaardenplein van de toekomst te tekenen. Aanvullend bij de workshop, worden de tentoonstelling van de visie van het masterplan en eerste schetsen voor het Bijgaardenplein terug gepresenteerd (een eerste presentatie vond plaats in mei 2023). Waarbij de gemeente en het ontwerpteam aanwezig zijn voor woord en uitleg. Wie er eind augustus niet bij kan zijn kan de visie en het verdere traject volgen via de projectsite van de gemeente Dilbeek: doemee.dilbeek.be 🗓️ Zaterdag 26 en zondag 27 augustus 14u – 18u Gratis workshop: Verbeeld het Bijgaardenplein van de toekomst! 14u – 18u Tentoonstelling visie en voorstel heraanleg centrum Groot-Bijgaarden. *Gratis workshop voor jong en oud. Kinderen onder 16 jaar dienen vergezeld te zijn van een begeleider. De tentoonstelling en workshop hebben een vrije toegang. Locatie 📍Gemeenteplein Groot-Bijgaarden Bij regen zullen de activiteiten plaatsvinden in het academiegebouw.

Tentoonstelling van het masterplan gemist? Bezoek ze hier!

17-05-2023

Tijdens het eerste weekend van mei konden Bijgaardenaars en andere geïnteresseerden de inhoud van de plannen leren kennen en hier nogmaals hun feedback op geven. Dit gebeurde aan de hand van een tentoonstelling in het oude academiegebouw en een infowandeling in het centrum van Groot-Bijgaarden. Tijdens de permanenties waren het ontwerpteam en de gemeente aanwezig om de plannen te verduidelijken en naar jullie feedback te luisteren.  Bedankt aan alle geïnteresseerden die langsgekomen zijn! Kon je er niet bij zijn maar ben je wel geïnteresseerd wat er getoond werd? Bekijk hier de panelen die getoond werden tijdens de tentoonstelling: Infopanelen tentoonstelling    

Infowandeling en tentoonstelling van het masterplan!

18-04-2023

Na een brede bevraging met de participatiebus (september 2022), een evaluerende werkgroep met burgers (december 2022) en een specifieke bevraging voor lokale ondernemers (september 2022 en maart 2023), gaan de plannen nu naar hun finale fase. We tonen graag nog een keer de laatste versie van de plannen aan het grote publiek.   In mei kunnen Bijgaardenaars en andere geïnteresseerden de inhoud van de plannen leren kennen en hier nogmaals hun feedback op geven. Dit gebeurt aan de hand van een tentoonstelling en een infowandeling in het centrum van Groot-Bijgaarden. Tijdens de permanenties zijn het ontwerpteam en de gemeente aanwezig om de plannen te verduidelijken en om naar jullie feedback te luisteren.    Noteer dus alvast de data!  🗓️ Vrijdag 5 mei  16:00 – 20:00 Opening van de infowandeling en tentoonstelling met een drankje en hapje  16:00 – 18:30 Permanentie gemeente en ontwerpteam bij tentoonstelling   18:30 – 19:30 Begeleide rondleiding tentoonstelling masterplan met vraag & antwoord*  🗓️ Zaterdag 6 mei  14:00 – 15:00 Permanentie gemeente en ontwerpteam bij tentoonstelling 15:00 – 16:00 Begeleide infowandeling met vraag & antwoord*  Bij slecht weer wordt deze vervangen door een begeleide rondleiding van de tentoonstelling.  16:30 – 18:30 Permanentie gemeente en ontwerpteam bij tentoonstelling Vrijdag 5 mei 16u t.e.m. zondag 14 mei  De infowandeling is vrij toegankelijk.    * De begeleide rondleiding tentoonstelling en begeleide infowandeling zijn op inschrijven om een goed verloop te garanderen. Om aan te sluiten bij de begeleide rondleiding of infowandeling, gelieve 15 minuten op voorhand aan te melden ter plaatse. De permanenties en de infowandeling hebben een vrije toegang.  Inschrijven voor een begeleide rondleiding van de tentoonstelling of een begeleide infowandeling kan hier: Schrijf je nu in!    Locatie  📍Voormalige academiegebouw: Gemeenteplein Groot-Bijgaarden.  De tentoonstelling en permanenties vinden plaats in het voormalige academiegebouw.  De infowandeling loopt langsheen de publieke ruimte in het centrum van Groot-Bijgaarden en start en eindigt aan het voormalige academiegebouw. 

Meer nieuws & activiteiten

Masterplan Groot-Bijgaarden - einddocument

Bekijk hier het einddocument?

Masterplan

Masterplan Groot-Bijgaarden

De campagne geeft burgers de kans om op de hoogte te blijven en mee na te denken

Participatiebus - bevraging

September 2022

Visie Groot-Bijgaarden

September - December 2022

Evaluatie visie - feedbackmoment

Januari 2023

Tentoonstelling en infowandeling

Mei 2023

Gratis workshop Bijgaardenplein

Augustus 2023