home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

André Waucquezlaan in beeld

Mogelijk toekomstbeeld André Waucquezlaan

Het Leefbuurtplan voor de Palokewijk begint steeds meer vorm te krijgen en stilaan komen er interessante locaties naar boven, zoals de André Waucquezlaan. Dit is één van de laagst gelegen en breedste straten in de wijk (het openbaar domein heeft gemiddeld een breedte van 15m!). Bij hevige regenval ondervindt men regelmatig wateroverlast. Het openbaar domein is grotendeels verhard, ook in de straten die daarnaartoe lopen. Dit draagt niet enkel bij aan de waterproblematiek maar ook aan de verblijfskwaliteit in de straten. Kortom: er is (letterlijk) ruimte voor verbetering. 

Op de afbeelding ziet u een mogelijk toekomstbeeld voor de André Waucquezlaan (met of zonder parkeerplaatsen). Er wordt gestreefd naar maximale vergroening en verblijfskwaliteit. Ook wordt er ruimte gegeven aan het water, dat van de hoger gelegen gebieden naar de André Waucquezlaan stroomt. Er kunnen bankjes voorzien worden, waar bewoners rustig kunnen genieten van de groene omgeving. Het woonerf zorgt er tenslotte voor dat bewoners (en kinderen) weer vrij de straat kunnen gebruiken.  

Ben je benieuwd naar het Leefbuurtplan en de ideeën voor de andere straten in de wijk? Kom dan zeker naar het infomoment. Dit moment is momenteel nog niet vastgelegd, maar hou onze pagina zeker in de gaten voor een update van de datum!  

 

 

Deel op facebook
Deel op twitter