Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Afwatering in beeld

Op de bovenstaande kaart ziet u het reliëf en hoe dit de afwatering beïnvloedt in de Palokewijk. Dit hebben we in beeld gebracht voor onze analyse. Dit geeft ons namelijk inzicht in hoe we de waterhuishouding in de toekomst kunnen organiseren. Hier vind je meer informatie over welke principes we kunnen toepassen. 

Zoals u kan zien op de kaart, is er een groot hoogteverschil in de wijk. Het hoogste punt (aan het kruispunt Berchemstraat-Palokestraat-Kasterlindenstraat) ligt op 83m. Het laagste punt ligt net ten zuiden van de André Waucquezlaan op 53m. Dit is maar liefst een hoogteverschil van 30m over een zeer korte afstand.  

Wanneer het regent, zal het water van het hoogste punt naar het laagste punt lopen. Dit gebeurt langs de afwateringslijnen. Deze lijnen lopen o.a. langs de Marie-Henriettelaan, de Sint-Antoniuslaan en de Winkelveldstraat. Het water verzamelt zich ten slotte ten zuiden van de André Waucquezlaan. Hier is er dan ook de meeste wateroverlast, ten gevolge van het afstromend water.  

Er zijn verschillende mogelijkheden die we kunnen combineren om deze wateroverlast op te lossen. Waar en hoe dit zal gebeuren, zal afhankelijk zijn van het onderzoek naar de infiltratiemogelijkheden van de bodem. Deze onderzoeken zijn momenteel lopende. 

Ben je benieuwd naar de eerste ideeën rondom waterhuishouding in de wijk? Kom dan zeker naar het 2de burgerpanel op 26 januari 2023. Schrijf je hier in!

 

Deel op facebook
Deel op twitter