home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Verkiezingen zijn niet belangrijk. ‘t Is maar de toekomst van jouw land. 

 

Wat is Keuzestress??? 

 

❤️🔥 💦 Keuzestress is hét project voor jou en andere jongeren, waar lokale noden, beleid en gemeenteraadsverkiezingen samenkomen. Geen losse ideeën meer, maar samen krachten bundelen om jouw stem te laten horen. Geen daken schreeuwen nodig, want nu heb je een echt platform.  

Wil jij ervoor zorgen dat JOUW noden ook besproken worden? Kom dan op 18 april naar Westrand, of sluit daarna nog aan.  Laat anderen niet voor jou spreken. Durf het aan. De rest volgt vanzelf.  

❤️🔥 Kom dus gewoon zoals je bent. En neem gerust vrienden mee. Of maak nieuwe vrienden tijdens dit project. 🥰 

In een veilige omgeving bespreken jullie verschillende noden en ideeën. Wij luisteren en helpen waar nodig, maar bemoeien ons niet te veel. Jullie hebben de touwtjes in handen. 🦁 Dit project kan zo intens worden als jullie willen, samen kunnen we baanbrekende dingen bereiken. 🪐 Of we kunnen druk uitoefenen om jullie stem bij politici 🥵 gehoord te krijgen. Zo blijven Dilbeekse jongeren sterk staan. 

 

Waarom dit jaar?  

In 2024 mag iedereen 🌡️drie keer hun stem uitbrengen. 🥵 Zo belangrijk is dat dan ook weer niet, hoor. ’t Is maar de toekomst van jouw land.  

Er zijn ook veel nieuwe kiezers. Voor 1 miljoen jongeren is dit namelijk hun eerste keer. Spannend.  

Vandaag, binnen tien jaar, gaan jouw keuzes het gemaakt hebben. Dus, wat stress is op zijn plaats.  

 

En wat is dat met die gemeenteraadsverkiezingen?  

Er vliegen wat geruchten over rond, en sommige kloppen ook: We zijn niet langer verplicht voor de gemeenteraadsverkiezingen te stemmen. Maar ze hebben nog steeds enorm veel impact. Misschien ook wel het meest directe impact op je leven. Want, het is toch ook jouw gemeente?   

🏡 🌿 

Lokale verkiezingen brengen natuurlijk veel mogelijkheden met zich mee. En vragen. Wat zetten we op onze Dilbeekse agenda? Amai, veel keuzes. Een beetje stress. Vandaar, keuzestress.  

 

Wie mag meedoen? 

Bij de verkiezingen mag een groot deel van de burgers eigenlijk nog niet stemmen. 💢 Want 1op de 3 Vlamingen is jong. Een groot deel daarvan is nog wat te jong 👶 om te gaan stemmen. Dat betekent natuurlijk niet dat ze (en misschien jijzelf) niet met noden, opinies en ideeën zit.  

Vandaar Keuzestress. Via dit platform kunnen ook de stemmen en noden van de jongste generaties Vlamingen op de agenda gezet worden. Hier ben je voor nodig.  Iedereen tussen 15 en 30 is uitgenodigd.  ❤️🔥 

 

En wie zijn wij?  

We zijn een heel tof team van Dilbeek, en creëren een veilige en open sfeer ❤️🔥, bieden de plek, middelen 🌶️ 🧠 en platform 👄  die je nodig hebt. En zelfs als je af en toe een boost zelfvertrouwen kan gebruiken, lenen we dat ook graag uit. 

Naast het project Keuzestress zijn de jongeren van Dilbeek onze fulltime job. Volg ons alvast op Instagram om op de hoogte te zijn van wat we voor jou doen.   👀 

 

🤔Wie help je en wat bereik je als je deelneemt aan Keuzestress?   

  • Jouw project gaat anderen, inclusief hen die enkel jij kent maar de overheid zelf niet bereikt, informeren over lokale verkiezingen en waar de partijen voor staan. Dus je gaat mensen helpen een geïnformeerde stem uit te brengen! ❤️🔥  (Geen stress als je zelf nog niets weet over de partijen. We fixen dat wel samen, stap per stap.)  

  • 🚀 Jouw project gaat een boostershot zijn om jongeren meer en meer te betrekken en te vertegenwoordigen bij toekomstig beleid. 🏹 

  • ❤️🩹 Jouw project gaat jongeren die momenteel uit de boot vallen bereiken en dus aanzetten om te stemmen op de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13/10.  

 

Oké, leuk, waar en wanneer is ’t te doen? 🚶 

De concrete agenda voor Keuzestress gaat vorm krijgen doorheen het proces, grotendeels door de deelnemende jongeren zelf (jij dus). Drie momenten staan al vast:  

🗓  18 april met het startmoment in de Westrand. Het exacte uur wordt nog doorgestuurd of via socials verspreid. 

🗓️ 27 September met het jongerendebat Debattle, waar de vonken van afspatten.  

🗓️ En 13 oktober met de gemeenteraadsverkiezingen zelf, natuurlijk.  

 

❤️🔥  Dus stress je mee? Kies je mee? Kijk je toe? Kies maar zelf.  

 

Elke grote verandering begint met een kleine stap…

…naar Westrand op 18 april.

 

 

Tot dan! 
Klik op de links om verder te gaan:

 

 

📩❤️‍🔥Reserveer je plek op het Startmoment en de receptie op 18 april:❤️‍🔥  📩

 

Klik hier voor startmoment
en receptie

Deel op facebook
Deel op twitter