home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Waarom doen we dit?

Waarover gaat dit project?

Elk jaar worden er tientallen grote en kleine evenementen georganiseerd in Dilbeek. Allerhande mensen, verenigingen, organisaties, en ook de gemeente zelf zetten zich zo in om mensen samen te brengen, te laten genieten, feesten en samen te bouwen aan onze gemeenschap.

 

Evenementen organiseren vergt tijd, middelen, kennis, plaats … en een uitgekiend beleid. We willen als gemeente een kader bieden aan alle burgers en verenigingen dat hen toelaat om met de nodige ondersteuning zo comfortabel mogelijk de evenementen te organiseren die zo belangrijk zijn voor het leven in Dilbeek.  In dit project nemen we het gemeentelijke beleid rond evenementen onder de loep en maken we het klaar voor de toekomst.

 

Hoe willen we dit aanpakken?

Zowel het organiseren van evenementen zelf als het ondersteunen van organisatoren is gelinkt aan een groot aantal beleidsdomeinen – veiligheid, duurzaamheid, ruimtelijke ordening, verenigingsleven, beheer van locaties, uitleenbeleid, doelgroepenbeleid … Daarom willen we deze oefening stap voor stap aanpakken. Dat laat toe om telkens de juiste expertise samen te brengen en processen, reglementen, communicatie … aan te passen waar nodig.

 

Bovendien kunnen we zo ook stap per stap bepalen wat de beste manier is om organisatoren en andere stakeholders te betrekken.  Zo maken we het zo makkelijk mogelijk om te participeren in dit project. Via deze projectpagina willen we iedereen op de hoogte houden van toekomstige en gepasseerde participatiemomenten.

Deel op facebook
Deel op twitter