home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

De eerste laadpalen in Dilbeek via de Vlaamse concessie zijn in dienst gesteld!

De Vlaamse overheid startte begin dit jaar met de uitrol van publieke laadpalen. Ondertussen zijn enkele daarvan al operationeel, onder andere in de Isabellastraat, Hermelijnlaan en Kelegemgaarde.

Het is echter nog even wachten op de verkeersborden en de belijning die de parkeerplaatsen dan ook echt voorbehouden voor elektrische voertuigen die aan het laden zijn. De borden en belijning zullen gefaseerd geplaatst en aangebracht worden. Vanaf de installatie van de borden is parkeren enkel toegelaten voor elektrische wagens die aan het laden zijn. Ondertussen rekenen we erop dat iedereen hoffelijk blijft. Ben je niet aan het laden? Parkeer dan liever ergens anders.

Er staan ook al enkele laadpalen geïnstalleerd, maar die zijn nog niet gekeurd of niet met het net verbonden. Normaal gezien worden deze met een sticker aangeduid door de installateur. Bij sommige laadpalen werd dit niet gedaan en hier hebben we melding van gemaakt.

De volgende laadpalen die in werking zullen treden zijn deze in de Itterbeeksebaan, Pampoelstraat (in functie van deelauto’s), Lange Haagstraat en Bettendrieslaan. Een timing werd wel niet meegegeven.

 

Heb je zelf een elektrisch voertuig maar geen garage? Je kan nog steeds een laadpaal aanvragen

Heb je eerder een suggestie voor een strategische laadpaal? 

Deel op facebook
Deel op twitter