Telraam: meten is weten!

Telnetwerk in de Palokewijk

In de Palokewijk werd een veelbesproken testfase ingevoerd met een gewijzigde verkeerssituatie, zoals dat dan heet. Beurtelings parkeren en stoepparkeren werden afgeschaft en enkele straten werden éénrichtingsstraten.
Een testfase, zou geen testfase zijn moesten we de gewijzigde verkeersstromen en -situatie niet monitoren en analyseren.
Daarom moeten we meten!

Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

Met Telraam kunnen inwoners eenvoudig zelf verkeerstellingen doen in hun eigen straat.
Telraam is een verkeersteller die je voor je raam (met uitzicht op je straat) plaatst. Een lage resolutiecamera registreert automatisch alle verplaatsingen in de straat: voetgangers, fietsers, auto’s en zwaar vervoer. Ieders privacy is gegarandeerd. Zo krijg je inzicht in het verkeer in je straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden. Alle metingen zijn terug te vinden op de website

De cijfers gaan ons helpen om te bouwen aan een gezonde, bereikbare en verkeersveilige wijk.

Interesse?

Check dan eerst even of je aan de technische vereisten voldoet:

✔️Je hebt een woning met een raam aan de straatkant.
✔️Dit raam moet volledig vrij zicht op de straat hebben. Er mogen dus geen verlichtingspalen, bomen of constructies staan, die het zicht blokkeren.
✔️Dit raam bevindt zich op de eerste verdieping en niet op het gelijkvloers. Dit geeft het beste beeld.
✔️Voor dit raam is geen vliegenraam aanwezig.
✔️Je bent bereid om minstens 8 maanden te tellen.
✔️Je beschikt over een wifi-verbinding en stopcontact

Alle vinkjes afgecheckt? Stel je dan kandidaat vóór 20 juni 2022 en kom naar de installatieworkshop op 29 juni 2022 waar je jouw telraam in ontvangst kan nemen en alle nodige instructies ontvangt voor een kwalitatieve en correcte installatie. 

Inschrijven voor een telraam doe je hier.